Permiss

Så fick vi äntligen permiss från sjukan igår. Så himla skönt att äntligen få sova i sin egen säng. Att få krama om dom andra barnen. Att få se barnens min när lillasyster kom hem❤️






Förlossningen

Hej! Vart mycket besök fram och tillbaka på sjukhuset för min del. Blev inlagd i torsdags då mitt blodtryck börjat svaja igen. På fredagen pratade jag med läkaren som bestämde att jag ska sättas igång på måndag om inget händer under helgen. Men på fredag kväll steg mitt blodtryck. Trots mediciner så ville det prompt ligga kring 160/120. Så vid 01 bestämde läkaren att det var dags för igångsättning ändå. 

Jag hade ändå nu kommit till vecka 34+0. 03.00 kommer Janne till förlossningen där jag är redan. Dom har precis satt in en ballong som ska vidga livmodertappen. 04.00 trillar den ut när jag går på toaletten. Så då tar dom direkt hål på hinnorna så att vattnet går och sätter in värkstimulerande dropp. 

Tiden går och jag öppnar mig otroligt segt. När det har gått 16 h så har jag bara öppnat mig 5 cm. Läkaren vill dra på droppet mer men ser att Noomis hjärtljud sjunker vid varje värk. Då tas det ett laktat på henne. Ett blodprov från hennes huvud. Provet visar högt värde. Provet tas om och visar högt igen. Läkaren ringer och rådgör med sina kollegor. Det beslutas att ett akutsnitt är nödvändigt.

Jag rullas till operation. 19.00 den 21/11  föds våran 3 flicka som blir nr 6 i skaran. Hon väger 2200 g och är 45 cm lång. Hennes namn är Noomi Calise Jatala.