Vika tvätt

Vika tvätt är något vi gör lite varje dag. Det tar aldrig slut här. Struntar man i tvätten en eller två dagar så har man att göra. Para strumpor måste ju vara det tråkigaste som finns. Vi har provat att köra strumpmemory med ungarna. Men tyvärr var det inte kul så jättelänge. Just nu ligger alla strumpor oparade i en stor låda och alla tar dom strumporna dom tycker är snyggast för dagen. Spelar mindre roll om det är två lika. Här rockar vi sockorna året om.

På morgonen hjälpte mannen min en kompis att hämta en bil. Senare när dom kom tillbaka så fikade vi en sväng innan det var dags för lite lunch. Sen var det småkillarnas vila som stod på schemat. Medans dom vilade så pysslade vi lite med dom stora barnen. Eller ja mannen pysslade med barnen och jag ammade lillan.

Nu ska jag slänga ihop en pannkakssmet. Sen blir det bad av barn, lite lek, saga, borsta tänder och natt natt. Efter det är det min och mannens timmar innan läggdags. Ikväll blir det lite film.

Shopping

Janne har åkt iväg med 2 av barnen för att köpa en födelsedagspresent till lilla mig. Jag fyller år den 4 januari så är ju egentligen ett tag kvar. Men har haft lite önskemål. Får se vad det blir. Två av barnen här hemma sover och två pysslar med pärlplattor. Senare ikväll blir det pulkaåkning igen. Nu ska jag försöka komma på något att svänga ihop till en lunch och sen väcka de små liven för mat. 

Kul med snö men jag längtar tametusan till sommaren. Sommaren är mer min årstid. Gillar inte kylan lika mycket som värmen. Fast egentligen är man nog aldrig nöjd. När det är varmt och skönt är det för varmt. När det är snö och minus så är det för kallt. Aldrig nöjd som sagt. 

Snart är jullovet slut! Så himla trist. Jag vill att barnen är hemma lite till. Ja nu går ju bara två av barnen på förskolan och det är barnen som är 4 & 5 år. Hade jag fått välja skulle dom vara hemma heltid. Men jag får inte välja. Barnen är hellre på förskolan med sina kompisar ett par timmar, än hemma med tråkiga mamma och småsyskonen. Hoppas på att kunna ha de tre minsta hemma längre innan dom tröttnar på mig. Haha! Och Melissa som går i förskoleklass vill heller inte vara hemma. Hon vill gå i skolan. Bara acceptera att min lilla tjej växer upp och blir stor.

Härliga morgon

Att vakna upp med dom här slår allt!


Ja upp och hoppa nu då för att se vad denna dag var att erbjuda. Hör barnen planera för fullt om igglobyggen och stora backen. Ha en bra dag allihopa!

Kommentarer